Serviciile de ingrijire la domiciliu, un mare ajutor pentru apartinatorii pacientilor cu AVC

Sa ai in ingrijre o persoana cu AVC nu este un lucru usor, mai ales ca, in cele mai multe cazuri nu stii de unde sa te apuci. Multe lucruri se schimba dupa ce un membri al familiei a suferit un AVC, iar membrii familiei trebuie sa stie cum s ase adapteze acestora.

De cativa ani, a inceput si in Romania sa apara centre care ofera ingrijire la domiciliu, ceea ce nu este deloc putin.

„Incep in sfarsit sa se dezvolte serviciile de ingrijiri la domiciliu care speram ca vor putea la un moment dat sa ajute apartinatorii pacientilor cu AVC. In tarile civilizate o asistenta medicala petrece cateva ore pe zi in familia unui pacient reintors acasa dupa un AVC. Asta inseamna un mare ajutor in privinta ingrijirilor de baza, pentru ca ofera familiei posibilitatea de a-si usura munca si mai ales de a invata cum se fac unele activitati de baza cum ar fi hranitul, spalatul, imbracatul, ridicatul din pat, etc. Sa nu uitam ca printre aceste ingrijiri la domiciliu se numara si kinetoterapia. As mai include aici si importanta asigurarii pacientului cu dispozitivele medicale de care are nevoie: dispozitive de mers, scaun rulant, dispozitive pentru incontinente”, a declarat conf.univ. dr. Adrian Bighea, presedintele Societatii Romane de Reabilitare Medicala.

 

Ideal al fi ca in fiecare oras resedinta de judet sa existe cate un centru Stroke care sa ofere si astfel de ingrijiri la domiciliu pacientilor cu AVC.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

Primeste pe mail recomandari medicale despre accidentul vascular cerebral.

 

Aboneaza-te!