INTERVIU: Pacientul cu AVC trebuie tratat integrativ

Pacientul care a suferit un accident vascular cerebral trebuie tratat integrativ în toate etapele, cu toate problemele lui.

Aceasta a fost concluzia discutiilor care au avut loc cu prilejul mesei rotunde „Recuperarea post-AVC: strategii eficiente în managementul spasticităţii de membru superior„, care a avut loc miercuri, 5 aprilie, in Comisie pentru Sanatate si Familiei – Camera Deputatilor.

Conf. univ. dr. Adrian Bighea – Vicepresedinte Comisia de specialitate Medicina Fizica si de reabilitare din cadrul Ministerului Sanatatii; Presedinte Societatea Romana de Reabilitare Medicala

 

Si, cum specialistii invitati la discutii au cazut de comun acord asupra a ceea ce trebuie facut, mai ramane acum ca lucrurile sa se si urneasca din prisma autoritatilor.

Conf. univ. dr. Adrian Bighea – Vicepresedinte Comisia de Specialitate Medicina Fizica si de Reabilitare din cadrul Ministerului Sanatatii; Presedinte Societatea Romana de Reabilitare Medicala


Printre modificarile la Normele Contractului-Cadru in beneficiul pacientilor cu AVC propuse de catre reprezentantii Societatii Romane de Reabilitare Medicala se numara si stabilirea de catre CAS a unui numar de zile de reabilitare medicala pe an in ambulator in functie de grupele de afectiuni.
 

 Conf. univ. dr. Adrian Bighea – Vicepresedinte Comisia de Specialitate Medicina Fizica si de Reabilitare din cadrul Ministerului Sanatatii; Presedinte Societatea Romana de Reabilitare Medicala

 

In ceea ce priveste incidenţa şi mortalitatea prin boli cardio-vasculare şi cerebro-vasculare comparativ din statele membre ale UE,  conform European Cardiovascular Disease Statistics, doar Bulgaria ne mai depaseste, pentru ca Romania ocupa locul al doilea in acest top sumbru .

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

Primeste pe mail recomandari medicale despre accidentul vascular cerebral.

 

Aboneaza-te!