Cum poate aspirina sa influenteze scaderea riscul de AVC

Studiul de referinta al Women’s Health Initiative a constatat ca mai ales femeile de peste 65 de ani care iau cate o aspirina pentru copii pe zi isi reduc riscul de a face accident vascular cerebral. Aspirina contribuie la impiedicarea formarii de cheaguri de sange.

Datele arata ca cei mai multi oameni nu se adreseaza medicului dupa un accident vascular tranzitor (AIT) , mai ales dupa remiterea simptomelor . Si totusi, dupa un accident vascular tranzitor, riscul de face un accident vascular cerebral major este de sute de ori mai mare.

O cercetare publicat de revista „The Lancet”, care include un studiu cu peste 55000 de persoane, arata ca administrarea aspirinei dupa un AIT poate reduce cu cca. 70 %  riscul unei recidive sau dezvoltarea unui AVC major in viitorul apropiat.

Accidentul vascular tranzitor (AIT) este unul localizat intr-o parte a creierului, ce poate avea o durata de cateva ore pana la 24 de ore si este provocat printr-o intrerupere sau diminuare a circulatiei sangvine intr-un vas cerebral.

Atentie, insa, pentru pacientii care sunt diagnosticati cu fibrilatie atriala, un factor favorizant major pentru AVC, aspirina devine ineficienta. Acestia, potivit medicilor neurologi, trebuie sa urmeze un tratament adecvat, sub supraveghere medicala.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

Primeste pe mail recomandari medicale despre accidentul vascular cerebral.

 

Aboneaza-te!