Temperaturile ridicate pot creste riscul de AVC

Temperaturile ridicate in combinatie cu alti factori de risc precum hipertensiunea arteriala, efortul sau hidratarea necorespunzatoare, cresc considerabil riscul de accident vascular cerebral.

„ In ceea ce priveste bolile celebrovasculare, cresterea si mentinerea ridicata a temperaturii mai multe zile in sir, poate conduce la precipitarea unor evenimente – in special cele din clasa ischemiilor cerebrale dar si cele legate de hemoragii cerebrale. Caldura este in general generatoare de vasodilatatie (n.r.- cresterea diametrului arterelor si venelor). AVC poate fi declansat de temperaturi care depasesc 40 de grade, atat la persoanele care se afla in repaus, cat si la cele care fac o activitate fizica intr-un mediu cu caldura excesiva. Hipertermia perturba mecanismele de reglare a temperaturii corpului, exercitate de sistemul nervos si structurile specializate, spune Prof. dr. Cristian Dinu Popescu, medic la Spitalul de Recuperarea Iasi, citat de ziaruldeiasi.ro.

Consumul redus de lichide, consumul de alcool si lipsa curentilor mai reci de aer, pot favoriza aparitia unor accidnete cerebral vasculare. De asemenea, mersul prin soare inseamna un efort suplimentar pentru persoanele in varsta, ceea ce favorizeaza si mai mult riscul atac cerebral.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

Primeste pe mail recomandari medicale despre accidentul vascular cerebral.

 

Aboneaza-te!