Studiu pentru gasirea unui tratament impotriva instalarii dementei dupa un AVC

Un proiect cu valoare de peste 8,8 milioane de lei urmareste gasirea unui potential tratament care sa poata preveni instalarea dementei, despre care specialistii sustin ca apare frecvent dupa un atac vascular cerebral ischemic.


La acest proiect, care urmeaza sa fie implementat in urmatorii patru ani, contribuie si cercetatori de la UMF Targu Mures.
Seful lucrarii, dr. Olah Peter, a declarat pentru Radio Romania Tg. Mures ca prin acest proiect se doreste dezvoltarea unui model terapeutic modern, care sa reduca incidenta instalarii dementei in urma unui accident vascular cerebral ischemic:

“In cazul proiectului in care incercam sa dezvoltam o forma de tratament pentru a preveni dementa asociata unui accident vascular cerebral ischemic, ne vom concentra asupra proteinei care, in cazul acestor tipuri de accidente vasculare devine supra exprimata. S-a dovedit pana acum asocierea acesteia cu debutul dementei. Vom incerca sa construim un anticorp care va fi construit si testat initial in laborator, urmand apoi sa fie testat pe animale mici, iar daca avem succes, il vom  testasi pe un model de animale mari, astfel incat, pe viitor sa poate fi testat si pe oameni”, a declarat seful lucrarii, potrivit sursei citate.

Echipa de implementare a proiectului este formata din 7 posturi de cercetare, 7 posturi de personal auxiliar, 4 doctoranzi si 4 post doctoranzi, plus o echipa de management

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

Primeste pe mail recomandari medicale despre accidentul vascular cerebral.

 

Aboneaza-te!