Statutul marital ar putea avea legatura cu şansele de supravieţuire în urma unui AVC

Agentia Reuters relateaza ca oamenii de stiinta americani au monitorizat mai mulţi supravieţuitori ai unor AVC-uri timp de cinci ani după un eveniment medical şi au descoperit că aceia dintre ei care nu au fost niciodată căsătoriţi, recăsătoriţi, divorţaţi sau văduvi prezentau un risc de deces considerabil mai mare în comparaţie cu pacienţii care au avut căsătorii stabile şi îndelungate.

S-a constatat ca incheierea a cel puţin două căsnicii prin deces sau divorţ sporeşte şi mai mult riscul de deces după un AVC.

Si, potrivit cercetarii, persoanele care nu au fost niciodată căsătorite prezintă cele mai mari riscuri de deces în cazul unui AVC.

”Mai multe studii recente ne-au arătat că stresul social, precum pierderea locului de muncă şi pierderea partenerului marital, sporesc riscul de a suferi un eveniment medical grav, precum infarct sau accident vascular cerebral”, a declarat coordonatorul studiului, Matthew Dupre, medic la Duke Clinical Research Institute din Durham, Carolina de Nord, potrivit Reuters.

Obezitatea, hipertensiunea şi fumatul sunt factori de risc cunoscuţi pentru declanşarea unui AVC. Studiile precedente au sugerat că sprijinul social, precum căsătoria, poate să influenţeze atât riscul de AVC, cât şi şansele de recuperare.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

Primeste pe mail recomandari medicale despre accidentul vascular cerebral.

 

Aboneaza-te!