Consumul zilnic de ulei de masline scade riscul de AVC

Persoanele de varsta a doua, care consuma ulei de masline zilnic prezinta un risc mai scazut de a suferi un accident vascular cerebrale (AVC), in comparatie cu persoanele care nu consuma acest produs .

Potrivit revistei Neurology, s-a ajuns la aceasta concluzie dupa ce oamenii de stiinta stiinta de la Institut National de la Santé et de la Recherche Médicale din Bordeaux (Franta) au monitorizat 7.625 de persoane in varsta de peste 65 de ani, originare din orasele Bordeaux, Dijon si Montpellier pe o perioada de cinci ani.

Cercetatorii i-au impartit pe participanti in doua grupuri.  Din primul grup au facut parte cei care nu obisnuiau sa consume ulei de masline, iar al doilea grup a fist alcatuit din persoane care consumau acest produs zilnic.

Pe parcursul cercetarii, in randul participantilor la studiu s-au inregistrat 148 de AVC-uri.

Dupa ce au luat in calcul mai multe criteria precum greutatea, activitatile fizice si regimul alimentar, oamenii de stiinta francezi au constatat ca persoanele care consumau frecvent ulei de masline au un risc mai mic cu 41 % de a suferi un AVC.

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

Primeste pe mail recomandari medicale despre accidentul vascular cerebral.

 

Aboneaza-te!