Singuratatea, pe lista factorilor de risc pentru AVC?

In cazul accidentului vascular-cerebral si a bolilor cardiovasculare sunt binecunoscuti factori de risc precum hipertensiunea, fumatul, abuzul de alcool, sedentarismul sau excesul de colesterol/hipercolesterolemia.

De curand, insa, o echipa de cercetatori de la Universitatea York a adaugat pe lista factorilor de risc, pe o pozitie considerabila, si singuratatea.

Oamenii de stiinta au analizat rezultatele unor studii anterioare realizate pe circa 200.000 de persoane care au fost observate pe o perioada de aproape 20 de ani.

In toata aceasta perioada de timp, AVC-urile au fost studiate in functie de gradul de izolare a pacientului.

S-a  constatat, astfel, ca singuratatea, care presupune relatii sociale putine, expune la un risc semnificativ mai ridicat (cu circa 30%) de a suferi de una din aceste probleme, un accident vascular cerebral sau o boala cardiovasculara.

Conform cercetatorilor, singuratatea trebuie considerata un factor de risc independent, la fel ca si ceilalti bine stiuti stabiliti, iar societatea trebuie sa aplice programe care sa puna capat izolarii sociale, relateaza si site-ul passionsante.be.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

Primeste pe mail recomandari medicale despre accidentul vascular cerebral.

 

Aboneaza-te!