Reabilitarea post-accident vascular cerebral

Anual, accidentele vasculare cerebrale (AVC) sunt responsabile, la nivel mondial, de aproximativ 5,54 milioane de decese.
Specialistii cred ca impactul lor va continua sa creasca in deceniile urmatoare, asta  si datorita schimbarilor structurii demografice observate  pana acum.


Finantarea in acest domeniu a fost modesta, dar cu toate acestea, s-au inregistrat progrese terapeutice importante in ultimii ani.
Acestea sunt reflectate in aparitia unui spectru larg de ghiduri de practica, ale caror recomandari sunt aplicate, la ora actuala, in special in cadrul serviciilor de stroke din tarile dezvoltate, scrie The British Medical Journal

Principala problema pe care o determina AVC-ul, atat la nivel personal cat si populational, este cea a dizabilitatii. Peste 40% dintre supravietuitori raman cu un grad variabil de impotenta functionala, mai scrie sursa mentionata.

Studiile realizate pana acum vizavi de recuperarea  in urma unui AVC, arata ca se poate atinge o performanta functionala maxima in decurs de pana la opt, 13 si 17 saptamani, in functie de gravitatea afectarii: usoara, moderata si, respectiv, severa.
Durata exacta variaza de la caz la caz, insa valorile medii mentionate constituie un reper util pentru estimarea necesarului de servicii medicale.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

Primeste pe mail recomandari medicale despre accidentul vascular cerebral.

 

Aboneaza-te!