Femeile cu diabet au risc mai mare de AVC

Un expert austriac spune ca femeile cu diabet zaharat sunt de doua ori mai expuse la riscul de a suferi un accident vascular cerebral decat cele care nu sufera de aceasta boala.

Potrivit Agentiei Xinhua, Alexandra Kautzky-Willer de la Universitatea de Medicina din Viena, este de parere ca motivul pentru riscul crescut de accident vascular cerebral la femei este deteriorarea mecanismului de reglare a nivelului de zahar din sange.

Conform sursei mentionate, specialistul mai afirma ca, ca functia vasculara si coagularea sangelui pot suferi modificari deosebit de nefavorabile, care creeaza la femei un risc mai mare pentru formarea trombozelor.

De asemenea, nivelurile mai ridicate de zahar din sange nu sunt singura problema, iar un rol il joaca si hipertensiunea arteriala, inflamatiile, plus diversi alti factori legati de stilul de viata, cum ar fi depresia.

Schimbarile in stilul de viata care sunt implementate mai devreme ar putea preveni diabetul gestational specific perioadei de sarcina si care, potrivit specialistilor,  constituie un factor de risc pentru declansarea mai tarziu a unui diabet zaharat de tip 2.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

Primeste pe mail recomandari medicale despre accidentul vascular cerebral.

 

Aboneaza-te!