Casatoria face bine la AVC

Riscul de a muri in urma unui AVC este cu de pana la 71% mai mare la adultii care nu s-au casatorit versus cei care au fost constant casatoriti spune un studiu publicat in Journal of the American Heart Association.

Conform studiului efectuat intre 1992 si 2010 nu este atat de important statusul marietal la momentul AVC ci constanta aceluiasi mariaj de-a lungul timpului. Pentru pacientii care au divortat sau au ramas vaduvi, ricul de moarte dupa AVC este cu 23-25% mai mare decat la pacientii care au fost casatoriti continuu. De asemenea, pacientii care au divortat sau au ramas vaduvi de mai multe ori pana la producerea AVC au un risc mai mare cu 39-40%.

Desi pare ciudat, studiul a relevat ca re-casatorirea nu duce la scaderea riscului pana la nivelul celor care au fost casatoriti constant, dar are un impact prin suportul oferit in timpul recuperarii.

O importanta parte din recuperarea pacientului care a suferit un AVC se desfasoara la domiciliu. De aceea este important ca atat el cat si familia sa cunoasca o serie de recomandari pentru o reabilitare cat mai rapida si mai confortabila intr-un mediu familiar care sa completeze etapele de recuperare din institutiile specializate.

Cititi mai multe despre ingrijirea la domiciliu a pacientilor PostAVC aici.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

Primeste pe mail recomandari medicale despre accidentul vascular cerebral.

 

Aboneaza-te!