Un tanar de 35 de ani din Timisoara a murit in urma unui accident vascular cerebral

Un barbat de 35 de ani din Timisoara renuntase de putin timp la job-ul pe care il avea la multinationala unde lucra in departamentul de Achizitii si urma sa lucreze pentru o alta companie.  Din pacate, nu a mai apucat.

Potrivit unor apropiati ai familiei, tanarul a lucrat pana recent la departamentul de Achizitii a unei mari companii, de unde a demisionat invocand suprasolicitarea.

„Muncea foarte mult. Era vesnic obosit. Isi lua si acasa de lucru. E posibil sa fi facut mai mult decat ar fi trebuit, relateaza Adevarul. Muncea pentru inca doi-trei colegi. E posibil sa fi facut mai mult decat e nevoie din proprie initiativa, fara sa ii ceara cineva”, a marturisit o prietena apropiata a tanarului, conform Adevarul.

Potrivit acesteia, barbatul nu era o fire foarte deschisa, fiind aproape tot timpul preocupat de munca.

„Tot timpul avea de lucru. Si in week-end-uri scria la email-uri. A fost in vizita la o ruda si a adormit pe scaun. Era epuizat”, a mai povestit prietena tanarului.

Saptamana trecuta, barbatul era acasa cu tatal sau si s-a dus intr-un corp de cladire nou construit, alaturat casei parintesti. „La un moment dat, tatal lui a vazut ca nu mai vine. S-a dus sa vada ce face si l-a gasit cazut langa scari. A venit salvarea, dar era prea tarziu”, a mai povestit tanara, potrivit careia Harald Petcov suferise un accident vascular cerebral.

Publicatia „Adevarul” a solicitat companiei la care tanarul a lucrat sa comunice daca a avut plangeri din partea lui Harald Petcov referitoare la stres sau epuizare.

„Confirmam faptul ca domnul Harald Petcov a fost salariatul societatii noastre, raportul de munca dintre domnul Petcov si societatea noastra incetand la cererea expresa a salariatului. Societatea noastra a luat la cunostinta de decesul salariatului, eveniment tragic pe care il regretam si exprimam si cu aceasta ocazie condoleante familiei domnului Harald Petcov. Informatii care tin de specificul raportului de munca nu va pot fi divulgate din ratiuni de confidentialitate, dar putem preciza ca, pe durata colaborarii cu societatea noastra, domnul Petcov nu ne-a sesizat aspecte referitoare la stres sau epuizare la locul de munca”, se arata in raspunsul companiei, publicat de sursa mai sus numita.

Unul dintre cei mai renumiti specialisti neurochirurgi din Timisoara, a declarat ca, in opinia sa, nu se poate face o legatura intre epuizarea de la locul de munca si deces.

„Nu imi vine sa cred ca poti sa lucrezi atat in cat sa mori din cauza lucrului. Omul cand nu mai poate sa lucreze se pune jos. Eu nu cred ca poti sa muncesti pana la epuizare si sa mori. Poate gresesc, dar eu nu cred in asta”, a spus medicul neurochirurg Horia Ples, conform publicatiei.

La randul sau, un alt medicul neurochirurg sustine ca accidentul vascular poate avea cauze multiple.

„Cauzele care pot duce la un accident vascular cerebral sunt extrem de multe. De la malformatii congenitale pana la pusee hipertensive orice poate duce la un accident vascular. Ati vazut si jucatori de fotbal cazuti lemn pe teren. La un tanar, cel mai probabil este vorba de o maflormatie vasculara”, a declarat medicul neurochirurg Stefan Florian, citat de Adevarul.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

Primeste pe mail recomandari medicale despre accidentul vascular cerebral.

 

Aboneaza-te!