Un alt studiu care demonstreaza importanta somnului si a miscarii in preventia AVC

In cadrul unei cercetari de amploare, oamenii de stiinta de la Centrul Medical Langone din New York au analizat stilul de viata si starea de sanatate a peste 288.888 de adulti.

Ei au calculat cat dorm, ce tip de activititati fizice desfasoara si, de asemenea, au identificat si persoanele care au suferit un AVC.

Pe parcursul studiului, s-a constatat ca persoanele care dorm 7-8 ore pe noapte au un risc de 25% de a suferi un AVC, iar cele care au un somn sanatos  si fac miscare 30 de minute pana la o ora de cel putin trei ori pe saptamana, au risc redus si cand vine vorba de infarct.

De cealalta parte, oamenii de stiinta au vazut ca acei oameni care avea mai putin de 7 ore pe noapte au prezentat un risc cu 22% mai mare de a suferi un AVC.

„Rolul unui somn sanatos este crucial in reducerea riscului de a suferi un accident vascular cerebral sau alte boli. Din pacate, aceasta importanta nu este cunoscuta de foarte multi oameni”, a precizat cardiologul Suzanne Steinbaum de la Spitalul Lenox Hill, potrivit mai multor publicatii.

Acest studiu a fost prezentat si in cadrul Conferintei Internationale a Asociatiei Americane de Accidente Vascular-Cerebrale.

O persoana care a suferit un accident vascular cerebral sau un accident ischemic tranzitor, risca sa dezvolte un nou atac intr-un timp scurt fara un tratament imediat adecvat si fara schimbarea stilului de viata. Somnul si miscarea fac parte dintre elementele care contribuie la preventia unui alt AVC.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

Primeste pe mail recomandari medicale despre accidentul vascular cerebral.

 

Aboneaza-te!