Studiu: Pierderea unui loc de munca poate creste riscul de AVC

Pierderea unui loc de munca ar putea creste riscul unui accident vascular cerebral fatal, sugereaza un nou studiu realizat in Japonia.


Dintre cei aproximativ 42.000 de adulti japonezi aflati in esantionul de cercetare, echipa condusa de Dr. Ehab Eshak, profesor la Universitatea de Medicina din Osaka, a constatat ca cei cu un loc de munca de peste 15 ani,  au avut un risc mai mic de a face accident vascular cerebral decat cei care si-au pierdut locurile de munca recent.

Comparativ cu barbatii care au un job constant, cei someri au dezvoltat un risc de accident vascular cerebral cu 60% mai mare si cu 120 la suta mai multe sanse sa moara din aceasta cauza, dupa cum a precizat coordonatorul studiului Dr. Ehab Eshak

Pe parcursul cercetarii, s-a contatat ca si femeile aflate in somaj au de suferit.

Mai bine de 50%  dintre femeile analizate au fost susceptibile de a avea un accident vascular cerebral dupa ce si-au pierdut locul de munca.
Expertii nu au fost surprinsi de constatari.

„Pierderea unui loc de munca poate fi foarte stresanta si are consecinte asupra sanatatii  individului”, a spus dr. Ralph Sacco, presedinte al catedrei de Neurologie de la Miami School of Medicine, conform site-ului www.webmd.com.
Acest studiu este in concordanta cu dovezile ca unele evenimentele de viata stresante pot avea un impact asupra sanatatii vasculare.
„ Daca sunteti in situatia de a nu a vea un loc de munca, continuati sa va prioritizati sanatatea cardiovasculara prin dieta, exercitiu, controlul greutatii, nu fumati si nu beti prea mult”, a mai precizat Sacco.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

Primeste pe mail recomandari medicale despre accidentul vascular cerebral.

 

Aboneaza-te!