Studiu: Persoanele singure si izolate social au un risc mai mare de AVC si infarct

Potrivit unui studiu realizat recent in Marea Britanie persoanele care traiesc singure si izolate au un risc mai mare de riscul de mortalitate ca urmare a unui infarct sau AVC.

De curand, in Marea Britanie a fost desemnat  un „un ministru al Singurataitii”, potrivit AFP.

Studiul a avut in vedere 479.000 de persoane chestionate pentru a afla daca se simt „izolate social” (cate persoane frecventeaza isi cat de des ies in societate) isi daca se simt singure, relateaza si Agerpres.

„Izolarea sociala isi sentimentul de singuratate este asociat unui risc mai ridicat de infarct grav miocardic, sau de accident vascular cerebral”, noteaza cercetatori finlandezi in revista medicala Heart, conform surselor mentionate.

„Izolarea sociala pare sa fie un factor de risc de mortalitate independent ca urmare a unui infarct sau a unui AVC”, au mai precizat ei.

De mentionat ca studiul a incercat sa izoleze acest factor de celelalte riscuri si s-a s-a dovedit ca singuratatea este similara altor riscuri ce afecteaza inima, precum un mod de viaita nesanatos (fumatul, alimentaitie dezechilibrata, lipsa deactivitate fizica), o sanatate mentala deficitara isi saracie.

Astfel, oamenii de stiinta au concluzionat ca singuratatea creiste riscul de mortalitate in proportie 32% in urma unui infarct sau AVC.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

Primeste pe mail recomandari medicale despre accidentul vascular cerebral.

 

Aboneaza-te!