Studiu: Insomnia creste riscul de infarct si AVC

Una dintre  cele mai des intalnite problemele in ultimii ani, insomnia, poate dubla riscul unui infarct sau al unui AVC, arata un studiu.

Cerectarea a fost realizata realizat de oamenii de stiinta din Taiwan, care au descoperit ca oamenii care sufera de insomnie au de doua ori mai multe sanse de a suferi un atac de cord sau unul cerebral, comparativ cu cei care nu au probleme legate de somn.

Concluziile acestui studiu sunt sustinute de alte cercetari  anterioare care, la fel, arat ca somnul insuficient poate contribui la cresterea tensiunii arteriale.

Astfekl, oamenii de stiinta care se ocupa cu studiul efectelor somnului asupra sanatatii precizeaza ca orice om care sufera de insomnia ar trebui sa mentioneze asta atunci cand ajunge la medic.

In studiu cercetarilor Taiwan , cercetari care au durat aproape patru ani,  au fost implicate peste de 40.000 de oameni cu varste peste 45 de ani. Dinbtre acestia, peste 10.000 suferea de insomnie.

In timpul cercetarilor, in randul subiectilor s-au inregistrat 424 atacuri de cord si 3.307 atacuri cerebrale.

Persoanele diagnosticate cu insomnie au fost de 2,3 ori mai predispusi la atacuri de inima si de 1,99 de ori mai predispusi la atacuri cerebrale, potrivit Bloomberg.

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

Primeste pe mail recomandari medicale despre accidentul vascular cerebral.

 

Aboneaza-te!