Satu Mare: Centru Stroke pentru persoanele cu AVC

Consiliul Judetean Satu Mare a aprobat un proiect care prevede amenajarea unui „centru stroke” pentru persoanele care sufera accidente vasculare cerebrale la Spitalul Judetean de Urgenta (SJU), astfel incat sa se poata interveni rapid si sa nu mai fie trimise spre spitalele din alte judete.

Proiectul „AVC – Added Value for Cooperation in Stroke Situations” a fost votat in unanimitate, urmand sa fie depus spre finantare prin Programul de Cooperare Transfrontaliera Romania Ungaria.

„Este un centru pentru accidente vasculare cerebrale, sa putem interveni in timp foarte foarte scurt, pentru a nu fi nevoiti sa transferam bolnavii in alte centre universitare. Proiectul va fi depus impreuna cu partenerii din Ungaria. Valoarea totala a proiectului ce revine spitalului este de 847.612 euro”, a declarat Pataki Csaba, potrivit Agerpres.

Proiectul presupune infiintarea Centrului Stroke la SJU si dotarea cu aparatura moderna de supraveghere si ingrijire a bolnavilor pentru zece paturi din cadrul Sectiei Neurologie.

„In urma implementarii proiectului se doreste asigurarea unor conditii de urmarire si tratare a pacientilor ce au suferit accidente vascular cerebrale in conditii superioare situatiei actuale, prin dotarea sectiei cu monitoare, statii de monitorizare, injectomate, pulsoximetre, ventilatoare, aspiratoare, ecografe, defibrilatoare, EEG, EMG, EKG, mobilier si instrumente speciale, generator oxigen medicinal, generator aer comprimat, rampa de fluide medicale”, se arata in proiect conform sursei mentionate.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

Primeste pe mail recomandari medicale despre accidentul vascular cerebral.

 

Aboneaza-te!