Personaje din istorie care au suferit un AVC| Louis Pasteur a descoperit vaccinul antirabic dupa ce a suferit un accident vascular cerebral

Louis Pasteur, chimist si bacteriolog, fondatorul microbiologiei, a suferit un AVC in timpul vietii.

Biografia omului de stiinta, arata ca accidentul vascular cerebral s-a petrecut in  1868 si nu a fost unul usor, ci din contra.

In urma acestuia, Louis Pasteur ramane cu o hemipareza, ceea ce insa nu-l impiedica sa isi continue activitatea cu acelasi devotament de care daduse dovada si pana atunci, dupa cum noteaza britannica.com.

In 1867, Pasteur este numit profesor de chimie la Universitatea Sorbona din Paris si isi infiinteaza un laborator la Scoala Normala Superioara.

Potrivit pasteur.fr vaccinul impotriva rabiei l-a descoprit dupa momentul AVC.  El a inceput si-a cercetarea in 1880, iar in iulie 1885, primeste vizita  unei femei al carei baiat in varsta de 9 ani fusese muscat de un caine suspectat de rabie. Baiatul se prezinta in laboratorul sau de la Scoala Normala din Paris, cu multiple muscaturi profunde. Dupa cateva luni si o serie de 13 injectii, Pasteur are certitudinea ca baiatul este salvat, astfel ca data de 6 iulie 1885 ramane ziua in care a fost testat cu succes vaccinul antirabic.

De asemenea, de-a lungul vietii, dupa ce a suferit acel AVC la varsta de  46 de ani, Pasteur pune la punct un vaccin impotriva holerei si pe care il aplica cu succes in 1881.

Savantul a primit de-a lungul vietii numeroase distinctii in semn de recunoastere a meritelor privind cercetarilor sale, care astazi stau la baza bacteriologiei, a  microbiologiei si implicit a vaccinurilor care  pana acum au salvat milioane de vieti.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

Primeste pe mail recomandari medicale despre accidentul vascular cerebral.

 

Aboneaza-te!