Modul cum arata lobul urechii poate prevesti un AVC (studiu)

Modul cum arata lobul urechii poate prevesti un AVC, cred cercetatorii israelieni dupa un studiu publicat in Jurnalul American de Medicina (AJM).

Oamenii de stiinta au examinat 241 de persoane care au prezentat un accident vascular cerebral si au descoperit ca mai mult de trei sferturi dintre acestia aveau pe ureche semnul cunoscut sub numele de “semnul lui Frank”.

Autorii considera ca infundarea arterelor, ceea ce creste riscul unui accident vascular cerebral, duce la aprovizionarea sanguina slaba a lobilor urechii, iar acest lucru ar duce la o pierdere de elasticitate si, la randul sau, la incretirea vizibila.

De asemenea, cercetatorii israelieni care au emis aceste concluzii spus ca medicii ar trebui sa ia in considerare verificarea lobilor urechilor in cadrul examinarilor de preventie a AVC-ului.

Acest studiu nu a rams fara ecou in lumea stiintifica. Alti oameni de stiinta noteaza ca trasatura putea fi un semn al avansarii in varsta.

In cadrul studiului israelian publicat in Jurnalul American de Medicina, s-a constatat ca 78 din 88 de pacienti care au suferit un accident vascular cerebral masiv aveau semnul lui Frank.

De asemenea, acest lucru s-a constat si la 112 din 153 dintre pacientii care au avut un atac ischemic tranzitoriu.

Semnul lui Frank a fost descris pentru prima data in 1973 de un medic american (Sonders T. Frank). Este in cresta diagonala pe lobul urechii. Studii anterioare au aratat ca semnul lui Frank a fost descris ca un predictor al bolilor coronariene si vasculare.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

Primeste pe mail recomandari medicale despre accidentul vascular cerebral.

 

Aboneaza-te!