Despre consumul de cafea si AVC-ul

S-au facut zeci de studii despre cafea, despre riscurile si beneficiile acestui produs.  Unele cercetari sunt de-a dreptul surprinzatoare.

Daca acum cativa ani, mai toti medicii atrageau atentia ca un consum de la moderat pana la ridicat de cafea nu este indicat, mai ales persoanelor cu probeme cardiovasculare, acum alte studii arata contrariul.

In privinta AVC-ului, ultimele doua studii realizate de oamenii de stiinta, concluzioneaza ca “ beneficiile cafelei se resimt si asupra creierului”

Astfel, cercetatorii spun ca un consum moderat de cafea poate reduce riscul de accident vascular cerebral (AVC) cu 17%, in general, iar in cazul femeilor chiar cu pana la 25 %.

Primul studiu care s-a desfasurat pe un esantion de femei doar din Suedia, a aratat ca dupa o monitorizare de 10 ani, riscul de a face AVC era mai mare printre femeile care nu consumau cafea.

A doilea studiu realizat exclusiv pe subiecti fara niciun antecedent de boala cerebrovasculara, a concluzionat ca acele persoanele care consuma pana la 3 cani de cafea pe zi au un risc redus de AVC ischemic.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

Primeste pe mail recomandari medicale despre accidentul vascular cerebral.

 

Aboneaza-te!