Consumul de Marijuana creste riscul de Accident Vascular Cerebral

Avand in vedere mediatizarea legalizarii consumului de marijuana (canabis), a crescut interesul in randul specialistilor de a analiza si efectele adverse.

Un studiu efectuat in Statele Unite ale Americii, in care s-au inclus pacienti din 1000 de Spitale sumand aproximativ 316.000 de pacienti cu varsta cuprinsa intre 18-55 de ani, a subliniat cresterea riscului de aparitie a unui accidet vascular cerebral (cu 26%) si a insuficientei cardiace (cu 10%), dupa consumul de marijuana. Pe langa riscul independent al acestor patologii, consumul de canabis creste si riscul de aparitie a obezitatii, hipertensiunii arteriale (HTA) si a abuzului de toxice (tutun, alcool).

Este cunoscut faptul ca in lista factorilor favorizanti ai accidentului vascular cereral se regasesc si obezitatea, HTA, consumul de alcool si tutun, asocierea canabisului crescand semnificativ riscul dezvolarii acestei boli, indiferent de modul de administrare.

Interesul specialistilor in acest domeniu este in continua crestere deoarece nu sunt suficiente date pentru a preciza cu exactitate doza si durata consumului de marijuana care au dus la aparitia unui accident vascular cerebral.

Legalizarea prescrierii medicale a canabisului in tot mai multe state va oferi in curand mai multe date referitoare la efectele adverse aparute in urma consumului.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

Primeste pe mail recomandari medicale despre accidentul vascular cerebral.

 

Aboneaza-te!