Cat de util este screeningul pentru fibrilatia atriala

Fibrilatia atriala (FA) la persoanele in varsta de peste 65 de ani poate fi o modalitate sigura de prevenire a AVC-urilor.

Doar 48% dintre oameni sunt constienti de fibrilatia atriala ( FA), potrivit unui studiu realizat in Statele Unite in care s-a facut monitorizarea unui grup de persoane din zece tari.

In cadrul cercetarii publicata sub titlul “Research and Practice in Thrombosis and Haemostasis”, specialistii au descoperit ca gradul de constientizare cu privire la fibrilatia atriala varia intre 25% si 69% in aceste tari, iar gradul de constientizare cu privire la factorii de risc asociati acestei probleme de sanatate a variat intre 8% si 52%, relateaza Agentia Xinhua.

FA apare in special la persoanele varstnice si poate fi adesea fara simptome aparente. Poate fi diagnosticata  prin EKG (electrocardiograma).

Astfel, s-a concluzionat ca screening-ul pentru FA la persoanele cu varste peste 60 de ani, ar putea reduce costurile cauzate de AVC in sistemul de sanatate si, implicit dizabilitatea asociata acestora.

Si, poate cel mai important beneficiu este acela ca un astfel de program de screening ar ajuta la salvarea de vieti.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

Primeste pe mail recomandari medicale despre accidentul vascular cerebral.

 

Aboneaza-te!