Alimentele ce contin potasiu pot contribui la scaderea riscului de AVC

Consumul de alimente bogate in potasiu, precum salata verde, bananele sau cartofii,  pot reduce riscul de AVC sau boli coronariene, cred cercetatorii italieni de la Universitatea din Napoli.

Oamenii de stiinta au analizat rezultatele a zece studii publicate in perioada 1966–2009, ce contin datele sute de mii de adulti monitorizati pe perioade cuprinse intre cinci si 19 ani, potrivit American Heart Association si bighealthtree.com.

Pe parcursul cercetarilor, consumul de alimente bogate in potasiu a fost asociat cu un risc mai mic cu 19%  de a face un AVC si cu 8% in cazul bolilor coronariene.

“Constatarile intaresc recomandarile facute la nivel international pentru cresterea consumului de alimente bogate in potasiu, care ajuta la prevenirea bolilor vasculare”, a spus dr. Pasquale Strazzullo de la Universitatea din Napoli, conform surselor mentionate.

Rezultatele acestui studiu au fost prezentate la o conferinta a American Heart Association, eveniment in cadrul caruia s-a prezentat si o alta cercetare, care concluzioneaza ca o dieta bogata in legume si fructe crude, la fel, ajuta la prevenirea unui AVC.

Exemple de alimente bogate in potasiu: cartofi,fasole uscata, iaurt, soia, salata verde, banane, iar lista poate continua.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

Primeste pe mail recomandari medicale despre accidentul vascular cerebral.

 

Aboneaza-te!