Ger de crapa pietrele! Medicii atentioneaza pacientii cu AVC

Dupa valul de ninsori, gerul Bobotezei a lovit Romania, la propriu. De cateva zile, aproape toata tara este paralizata de frig. Luni, 9 ianuarie, meteorologii au anuntat ca valul de frig s-a prelungit, iar Capitala va intra sub cod portocaliu de ger.

Tot in cursul acestei zile, ANM a emis o atentionare cod portocaliu de ger, valabila luni si marti pentru 36 de judete din tara. Pentru alte cinci  judete din vestul tarii s-a emis atentionare de cod galben. O ambulanta a ramas inzapezita in timp ce incerca sa-si croiasca cu greu drum printre nametii pentru a ajunge la un pacient care a suferit un AVC. Este bine stiut faptul ca timpul de reactie in aceste cazuri este extrem de important.

Medicii atrag atentia ca pacientii cu risc crescut de AVC sau cei care suferit deja unul, pot ajunge la spital daca nu se ingrijesc.

Frigul nu e tocmai prieten cu pacientul cu AVC. Nu trebuie utitat ca temperaturi nu neaparat foarte mici accentueaza spasticitatea. Din cauza accentuarii spasticitatii la temparaturi mici si a riscului de accidente coronariene, pacientii cu AVC trebuie sa se fereasaca de frig nu doar iarna, ci oricand scade temapratura. E bine sa poarte o manusa groasa, sosete si incaltaminte calduroase si sa nu se expuna timp indelungat la frig.

Mai multe despre frig si riscul de AVC, AICI.

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

Primeste pe mail recomandari medicale despre accidentul vascular cerebral.

 

Aboneaza-te!