Untul de arahide scade riscul de AVC cu 50%

Untul, o grasime de origine animala, daca este consumat constant poate incarca vasele de sange cu colesterol, iar  specialistii in nutritie si medicii ne sfatuiesc sa nu facem abuz. Dar cu ce sa-l inlocuim?

Oferta de uleiuri vegetale este una extrem de larga. Dar, daca nu vrem sa cumparam diverse uleiuri precum cel de masline, arahide, nuca, struguri, migdale, etc, le putem prepara acasa. Mai mult, medicii spun ca acestea au mari beneficii pentru sanatate.

Sa luam exemplul untului de arahide, care poate fi foarte usor preparat acasa.

Acesta se poate obtine obtine din arahide, sare, ulei de in si un pic de zahar. Totul se mixeaza pana cand se obtine o pasta cremoasa.

De-a lungul anilor, in urma mai multor studii privind grasimile vegetale, s-a constatat ca untul de arahide scade riscul de infarct sau AVC cu 50% pentru ca are in compozitie  grasimi sanatoase, fibre alimentare, vitaminele B3 si E, magneziu, acid folic, arginina si antioxidanti.

Impotriva bolilor cardiace este bun pentru ca este bogat in grasimi polinesaturate, care reduc semnificativ procentul de colesterol rau din singe. Si, de asemenea, reduce si riscul aparitiei diabetului.

Studiile au demonstrat ca, la femeile care consuma cel putin 30 de grame de unt de arahide pe saptamana, scade cu pana la 25% riscul dezvoltarii calculilor biliari, scrie si publicatia MonitorulExpres.ro

Iar niacina din acest unt ofera protectie impotriva bolii Alzheimer. Totusi, medicii considera ca untul de arahide ar trebui sa fie consumat in cantitati reduse de catre persoanele obeze si este contraindicat celor care au alergie la arahide.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

Primeste pe mail recomandari medicale despre accidentul vascular cerebral.

 

Aboneaza-te!